Pressemeddelelse

PRESSEMEDDELELSE

Efter jobbet – den sværeste omstilling til livet

Det er overset, at overgangen fra jobbet er en vanskelig livsforandring. Give slip på en mangeårig arbejdsidentitet og finde frem til nye formål i de sene livsaldre.  I et samfund hvor hovedlandevejen for en voksende befolkningsgruppe på toppen af deres ydeevne er udstukket til et uforpligtende fritidsliv – i 25 år! Det er ikke en holdbar eller bæredygtig løsning. Hverken for samfundet eller for den enkelte.

Der er brug for en ny fortælling om meningsfulde roller for de 60-80-årige, der aldrig før i historien har været så veluddannede og sunde og raske.  Denne bog handler om, hvordan man selv – og stadig flere – kan finde en vej til en tredje karriere i den nye livsfase.

Vi har fået en ny fase i livet. Sammenlignet med tidligere generationer har vi fået en 25 års livsbonus, hvor mange er på toppen af deres ydeevne, før alderdommen med afhængighed af andre sætter ind. Det er meget forskelligt, hvordan de 60-65-årige ankommer til den nye livsfase, og hvordan de flytter ind. I den store fortælling og i medierne udfoldes indgangsbønnen ’at nyde sit otium’ overvejende som et liv helliget familien og fritiden. At trække sig tilbage til det private rum og stoppe med at bidrage i en større menings-fuld sammenhæng. Fra ’Livvagt til Liggestol’ som en TV-kanal annoncerede et indslag om ’tilbagetrækning’- som det så livsbekræftende stadigvæk hedder. Denne bog sætter en ny dagsorden.

 

”Denne bog har vi haft brug for længe”
Arne Rolighed – Fra forordet

Bogen udkommer den 3. april 2014

 

640x900-bog-forside-web226x332-poul-erik-tindbaek

Poul-Erik Tindbæk er chefkonsulent og ph.d. i folkeoplysning fra Aarhus Universitet. Han har flere års erfaring med vejledning af voksne om den radikale livsforandring ved overgangen fra jobbet.

 I 2012 fik hans workshop model en pris for  social entrepeneurship af EU-Kommissionen.

Kontakt: Mobil: 2961 2883

Mail: petindbaek@gmail.com

 

 

 

Læs uddrag fra Poul-Erik Tindbæks nye bog – Link til pdf [åbner i nyt vindue]

Permanent link til denne artikel: https://www.en3karriere.dk/fra-det-store-frikvarter-til-en-tredje-karriere/