Det store spring

BØGER I DANSKE KOMMUNER I NO.12 I 2014

640x400-boganmeldelse

Det store spring

/// AF REDAKTØR TOM EKEROTH

Det er egentlig en succeshistorie. Vi lever længere og i de år lever vi bedre. Og der er ikke tale om en forskydning, så vi bare udsætter det samme antal skrante-år eller hvilket ubehageligt udtryk, man nu vil bruge. Vi lever længere og bedre, men det gør det så også sværere at sige farvel til jobbet. Man kunne godt være fortsat.

Jeg er ikke nogen stor tilhænger af selvhjælpsbøger – som kategori er de formodentligt endnu mere ubrugte end kogebøger – men Poul-Erik Tindbæk, forfatter, voksenunderviser og foredragsholder, har med “En tredje karriere” skrevet en bog, der lige så meget er et stykke begavet debat, som det er rådgivning om de 25 år års livsbonus, vi har fået.

Og som det hverken giver mening at tilbringe med at spille golf eller siddende på en bænk i solen. Forfatteren har et interessant, men også skræmmende billede af de bosættelser for velbjergede 55+’ere, der er en stadig voksende boform (og forretning) i USA. Forfatteren kalder tiden efter jobbet “den sværeste omstilling i livet”.

300x160-pet-stjerner

Permanent link til denne artikel: https://www.en3karriere.dk/det-store-spring/