Foredrag og Workshops 2021

60+ en ny begyndelse

Med de mange ekstra leveår vi har fået er 60+ en ny fase i livet og en ny begyndelse, hvor stærke sociale roller som forælder og arbejder reduceres, mens nye roller som bedsteforælder og hjemmegående presser sig på. En omstilling, som er vanskeligere end mange umiddelbart forestiller sig.

Efter sidste dag på jobbet oplever mange, at fortællingen om friheden og ’Det store frikvarter’ man træder ind i, nok er lidt for opreklameret i forhold til den nye hverdag. Mange oplever pludselig det store tab af dagligt samvær med kolleger, og at man kan gøre noget af det, man er god til og godt kan lide, og at det ikke er så ligetil at mærke, der fortsat er brug for en.

Det er en omstilling, som er vanskeligere end mange umiddelbart forestiller sig. Efterhånden tilpasser man sig den nye livssituation, men mange kan have gavn af inspiration og drøftelser med andre i samme situation for hurtigere at finde sig til rette og finde vej til noget, der er meningsfyldt for den enkelte og til gavn for andre, så man også kan mærke, at der fortsat er brug for en.

Jeg tilbyder følgende foredrag og workshops  – af to eller fire eller seks timers varighed.

60+ en ny begyndelse – det vigtigste for et godt liv i den tredje alder
Om hvordan seniorer kan fylde den spritnye fase i livet, der er opstået mellem voksen og gammel med aktiviteter og nydelse, der giver mening for den enkelte og som kan være til gavn for andre. Sådan at man også kan mærke, at der er brug for en, og at man fortsat kan gøre en forskel.

Se bl.a. min kronik i Politiken den 18. december 2018. (Kan læses på www.en3karriere.dk)

Generationsmøder – til glæde og gensidig gavn
Stadig flere børn og unge har brug for en voksenven i løbet af deres opvækst og uddannelse. Og samtidig er der stadig flere friske fuldvoksne seniorer i den tredje alder, der fra bedsteforældre-roller har både talenterne, erfaringerne samt tiden, til at kunne hjælpe de kommende generationer. Det vigtigste i livet efter arbejdslivet er, måske nu i endnu højere grad end tidligere, at give opmærksomhed til børn og unge. At kunne give tilbage af alt det, vi har fået, og at mødes på tværs af generationer til glæde og gensidig gavn. (Se 2-minutters video på www.en3karreire.dk)

Kom godt i gang med din livshistorie
Alle fuldvoksne seniorer 60+ har en helt enestående livshistorie. En fortælling som de selv vil have stor glæde af at komme i gang med, og som andre – børn, børnebørn, venner og bekendte – vil have glæde og udbytte af at høre eller læse. Der er imidlertid så mange oplevelser at øse af, at det kan være svært at komme i gang. Det vil denne 4 timers workshop råde bod på, så deltagerne har de første livshistorie fortællinger med hjem og et overblik over det videre ’skriv-selv-arbejde’. En livshistorie giver ikke blot bedre forståelse for tiden der er gået, men også retning og inspiration for tiden, der er tilbage at leve i.

I snusepraktik som frivillig
Forløbet, der henvender sig til seniormedarbejdere tæt på sidste dag på jobbet, omfatter en workshop med efterfølgende snusepraktik som frivillig.  Det er ideen, at åbne vinduet til et kig på de mange år efter arbejdslivet og efterfølgende som frivillig at afprøve, hvor man kan ’finde nye mål, nye kolleger og nye veje til fortsat at gøre en forskel’.

Se nærmere i artikel i Aarhus Stiftstidende den 1. januar 2019. (Kan læses her på hjemmesiden)

Forhør nærmere:  Mobil: 2961 2883    Mail: pet@en3karriere.dk      www.en3karriere.dk

https://player.vimeo.com/video/168604290

Permanent link til denne artikel: https://www.en3karriere.dk/60-en-ny-begyndelse/