Her er hjælpende hænder: Velfærdskompagniet rykker ud

Poul-Erik Tindbæk er skoleonkel, og her er han med den folder, borgerne i Stavtrup får, så de nemt kan melde sig som frivillige. Foto: Hans Petersen
Frivillige samler sig. Lokalråd i Stavtrup laver folder og skaber en nem måde at melde sig på.

29. jan. 2020 Aarhus Stiftstidende

STAVTRUP: I Stavtrup har de blik for, hvor meget frivilligt arbejde betyder – både for dem, der yder det, og for dem, der har gavn af det. Derfor gør de nu en indsats for at få endnu flere med i det frivillige arbejde.

Et nyt initiativ bliver kaldt Stavtrup Medborgerskab. Her kan man melde sig, hvis man har lyst til at lave frivilligt arbejde. Og for at alle skal få øje på muligheden har Stavtrup Lokalråd lavet en 24 siders folder om det frivillige arbejde. Den bliver delt ud til alle 2500 husstande i Stavtrup, Ormslev og Åbo.

I folderen er portrætter med billede af og tekst om en snes af dem, der arbejder frivilligt, så læserne kan få indtryk af, hvad der bliver lavet.

– Den skal gøre folk opmærksom på, at hvis nogle har lyst til frivilligt arbejde, så er det nemt at melde sig til hos os, siger Poul-Erik Tindbæk, der er en af initiativtagerne. Han er 73 år og skoleonkel. Sammen med 11 andre besøger han Højvangskolen.

– Vi er skoleonkler og skoletanter og fordeler os hver for sig i klasserne fra 0. til 3 en gang om ugen. 25 elever er meget til én lærer, så vi giver en håndsrækning ved at tale med børnene og lege med dem, siger Poul-Erik Tindbæk, der har været projektleder i Aarhus Kommune.

– De frivillige er i alle aldersgrupper, ja selv nogle børn på tre år har været med til at samle affald langs fortove og veje. Mange er over 70, den ældste 80, fortæller Poul-Erik Tindbæk, der er 73 år.

– I Stavtrup har vi også generationsmøder, hvor børnehavernes børn møder de ældre, der får lidt liv inden for dørene, og det er godt for begge parter. Ofte er frivillige forældre, der selv har børn, for eksempel ved idræt og spejder, hvor deres egne børn deltager, siger Poul-Erik Tindbæk.

– Vi er et velfærdskompagni, der rykker ud, når der er brug for det. De fleste i alderen 70+ er jo friske og raske som aldrig før, så der er mange til at stå for udviklende voksenkontakt, og vi får også selv meget ud af det, siger Poul-Erik Tindbæk.

Meld dig her

Stavtrup Medborgerskab udsender tilbud om job som frivillig hver anden måned til dem, der har meldt sig på stedetdersamler@gmail.com.

Mere kan også læses på Stavtrupportalen og Stavtrups Facebookside.

Stavtrup Lokalråd har generalforsamling 31. marts kl. 19.30 på Søholm

Hent folderen som pdf:

https://www.en3karriere.dk/wp-content/uploads/2020/01/Stavtrup-medborgerskab-100120.pdf

Permanent link til denne artikel: https://www.en3karriere.dk/her-er-hjaelpende-haender-velfaerdskompagniet-rykker-ud/