Seniorer i praktik som frivillig

Seniorer i praktik som frivillig.

640x360-lone-praktik
I Randers kommune afslutter man medio marts 2016 pilotprojektet ‘I praktik som frivillig’, som Poul-Erik Tindbæk har arrangeret for seniorer tæt på sidste dag på jobbet. Det er tanken bag, at seniorer inden de afslutter et langt arbejdsliv kommer i snusepraktik i 6 uger ca. 3 timer om ugen, som en vigtig brik i forberedelsen til det, der måske er den vanskeligste omstilling i voksenlivet. Dagbogsnotater fra snusepraktikanterne viser, at det har været en rigtig god oplevelse og forberedelse for deltagerne.

Kristeligt Dagblad har fået øje på pilotprojektet i forbindelse med deres fine artikelserie om ‘Den store overgang’, som serien om overgangen fra jobbet kaldes. Det fremgår også heraf i en sammenfattende artikel, at stadig flere seniorer bytter jobbet ud med en tjans som frivillig efter sidste dag på jobbet. Det er første gang et medie i så stort omfang og så seriøst retter opmærksomheden mod vanskelighederne ved at forlade jobbet og mod de nye perspektiver for seniorer og for samfundet, der er opstået med den nye livsfase vi har fået – efter jobbet og før man bliver gammel.

Nedenfor har vi samlet en række links til de mange gode artikler om ‘Lone der er i praktik som frivillig’ – samt en række af de andre artikler.

540x160-kristelig-dagblad-logo-001

http://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/da-lone-kom-i-praktik-som-pensionist

 
 
 

Permanent link til denne artikel: https://www.en3karriere.dk/seniorer-i-praktik-som-frivillig/