Seniorer elsker at arbejde

Seniorer elsker at arbejde

Mange ældre vil gerne tilbage til arbejdsmarkedet. I Aarhus står både kommunen og et privat vikarfirma klar med hjælp.

Af Ole Christensen og Henrik Havbæk Madsen, olch@stiften.dk; hhma@stiften.dk
Torsdag den 25. oktober 2012 – Aarhus

Mens mange seniorer synes, at ordene ’efterløn’ og ’pension’ har den skønneste klang, drømmer andre om at bevare en tilknytning til arbejdsmarkedet.

I Aarhus har både kommunen og et nystartet vikarfirma luret, at masser af seniorer gerne vil have noget at rykke i:

For et par uger siden slog det private vikarfirma Seniorvikar dørene op på Søren Frichs Vej. Målgruppen er dels seniorer, der er fyldt 55 år. Og dels virksomheder, som gerne vil ansætte medarbejdere med stor erfaring.

Vikarfirmaet har også åbnet en afdeling i København. Ifølge initiativtagerne har interessen fra både seniorer og virksomheder været overvældende stor.

»Vi parrer virksomhed og medarbejder på helt almindelig vikarbasis. Men det kan sagtens ende med en fastansættelse, hvis folk bliver glade for hinanden,« siger Marit Tøsse, partner i Seniorvikar.

En tredje karriere

Samtidig har Aarhus Kommune – som den første i landet – for år tilbage oprettet et kontor, der hjælper de pensionister og efterlønnere, der fortryder deres exit fra arbejdsmarkedet og gerne vil tilbage.

Projektet hedder ’en3karriere’.

»Vi lever længere og er sundere, så en senior, der går på efterløn eller pension, kan sagtens have 20-30 »raske år« foran sig. Og det er altså lang tid at holde fri,« siger lederen af ’en3karriere’,« Poul-Erik Tindbæk.

Det hele står og falder med, at der er virksomheder til at ansætte de ældre.

I Aarhus er blandt andet Ikea meget interesseret i at ansætte seniorer. 15 efterlønnere og pensionister fra ’en3karriere’ var i den forbindelse forleden til informationsmøde i Skejby.

»Mange har måske en opfattelse af, at Ikea kun er en arbejdsplads for ’de unge og hurtige’. Men vi er faktisk rigtig, rigtig interesserede i også at ansætte seniorer,« siger HR-chef Dorte Simonsen, Ikea.

»Man skal huske på, at hos os kommer der kunder i alle aldre. Og nogle kunder kan altså godt lide at blive betjent af erfarne medarbejdere.«

Ikea forventer, at cirka halvdelen af de 15 seniorer, der var til informationsmøde, bliver ansat i deltidsjob i virksomheden. Og i februar 2013 starter Ikea et nyt indslusningsforløb – igen i samarbejdede med ’en3karriere’.

Stor interesse

At mange seniorer faktisk er interesserede i et job, fremgår af en undersøgelse, som Ældresagen har lavet. Den viser, at 29 procent af de 60-70-årige, der havde forladt arbejdsmarkedet, gerne vil trække arbejdstøjet på igen.

Læs meget mere i Århus Stiftstidende torsdag.

Permanent link til denne artikel: https://www.en3karriere.dk/seniorer-elsker-at-arbejde/