Foredrag og workshops 2021

Seniorer og medborgerskab

Hvad kan arbejdspladser, fagforeninger og kommuner gøre for at flere fuldvoksne seniorer 65+’ere finder vej til noget, der er meningsfyldt for den enkelte og samtidig til gavn for fællesskabet – efter de har forladt arbejdsmarkedet?

Efter sidste dag på jobbet oplever mange, at fortællingen om friheden og ’Det store frikvarter’ man træder ind i, nok er lidt for opreklameret i forhold til den nye hverdag. Mange oplever pludselig det store tab af dagligt samvær med kolleger, og at det ikke er så ligetil at mærke, der fortsat er brug for en, og at man kan gøre noget af det, man er god til og godt kan lide.

Selv om 65+ og 70+’ er de mest aktive inden for den frivillige verden, er der stadig mange, der har brug for en hjælpende hånd for at finde vej til nye sociale relationer og meningsfulde aktiviteter som bidragende medborger ved siden af de nye roller som bedsteforælder og hjemmegående.

I 2021 tilbyder jeg ’den hjælpende hånd’ med følgende foredrag og workshops: 

Det vigtigste for et godt liv i den tredje alder
Om hvordan seniorer kan fylde den spritnye fase i livet, der er opstået mellem voksen og gammel med aktiviteter og nydelse, der giver mening for den enkelte og som kan være til gavn for andre. Sådan at man også kan mærke, at der er brug for en, og at man fortsat kan gøre en forskel.

Se nærmere i min kronik i Politiken den 18. december 2018. (Kan læses her på hjemmesiden)

I snusepraktik som frivillig
Forløbet, der henvender sig til seniormedarbejdere tæt på sidste dag på jobbet, omfatter en workshop med efterfølgende snusepraktik som frivillig.  Det er ideen, at åbne vinduet til et kig på de mange år efter arbejdslivet og efterfølgende som frivillig at afprøve, hvor man kan ’finde nye mål, nye kolleger og nye veje til fortsat at gøre en forskel’.

Se nærmere i artikel i Aarhus Stiftstidende den 1. januar 2019. (Kan læses her på hjemmesiden)

Generationsmøder – til glæde og gensidig gavn
Samlet set udgør nye friske seniorer et potentielt velfærdskompagni, der har meget at give til kommende generationer. Mange børn og unge har brug for en voksenven, der kan træde til med ekstra opmærksomhed og en hjælpende hånd under opvækst, uddannelse og udvikling.
(Se 2-minutters video på min hjemmeside) – åbner i nyt vindue

 Kom godt i gang med din livshistorie
Alle fuldvoksne seniorer 60+ har en helt enestående livshistorie. En fortælling som de selv vil have stor glæde af at komme i gang med, og som andre – børn, børnebørn, venner og bekendte – vil have glæde og udbytte af at høre eller læse. Der er imidlertid så mange oplevelser at øse af, at det kan være svært at komme i gang. Det vil denne 4 timers workshop råde bod på, så deltagerne har de første livshistorie fortællinger med hjem og et overblik over det videre ’skriv-selv-arbejde’.

Forhør nærmere:  Mobil: 2961 2883    Mail: pet@en3karriere.dk      www.en3karriere.dk

https://player.vimeo.com/video/168604290

Permanent link til denne artikel: https://www.en3karriere.dk/foredrag-og-workshops-foraar-2019/