Glidende overgang

Glidende overgang

Information læserbrev den 14. januar 2011
‘Der er et stort behov for, at flere arbejdspladser udvikler flere deltidsjob, der matcher seniorers behov for en glidende overgang fra fuldtidsjobbet’

Glidende overgang

Poul-Erik Tindbæk, Stavtrup

Der er stort behov for, at flere arbejdspladser udvikler flere deltidsjob, der matcher seniorers behov for en glidende overgang fra fuldtidsjobbet. Fremfor springet fra klippen, hvor man stopper på jobbet fra dag til anden, har en undersøgelse fra University of Maryland i USA vist, at en glidende overgang fra sidste fuldtidsjob til pension ikke bare giver gennemsnitligt flere leveår, men også flere gode år og færre sygedage. Det er først og fremmest godt for de 70-, 80- og 90-årige, men det er også godt for samfundet. Det sparer udgifter til både sygehuse og ældrepleje.

Når virksomhederne endnu ikke har udviklet de deltidsjob, der kan få flere seniorer til at blive længere på arbejdsmarkedet, tyder alt på at der er brug for større konkurrence mellem virksomhederne om at tiltrække og fastholde seniorerne og deres værdifulde erfaring.

Måske kan eksistensen af efterlønnen i sidste ende motivere flere virksomheder til at udvikle attraktive deltidsjob, efterhånden som arbejdsstyrken falder – netop fordi ydelsen er et tiltrækkende alternativ til fuldtidsjobbet.

Fjerner man efterlønnen, bliver der mindre incitament til at gøre noget ekstra for at holde på ældre medarbejdere.
Alt andet lige fremmer efterlønnen udviklingen af de nødvendige deltidsjob, der matcher seniorers og samfundets behov.

Permanent link til denne artikel: https://www.en3karriere.dk/glidende-overgang/